fredag 20. juni 2014

Se til din egen sjel

av Abbed Tryfon

Når vi hører om problemer i Kirken er det naturlig å ville lese alt om det og finne alle detaljene. Men hvis vi virkelig ønsker å gagne våre sjeler, burde vi lytte til Elder Paisios av Athosfjellets råd: «Hvis du ønsker å være rolig, les ikke bøker eller brosjyrer som diskuterer kirkesaker, siden du ikke har ansvar for slike alvorlige ting. Du trenger bøker som vil hjelpe deg til omvendelse. Hvis du ønsker å hjelpe Kirken, rett på deg selv og derved retter du med en gang en liten del av Kirken. Hvis alle gjorde dette, ville naturligvis hele Kirken ordnes.»

Så lenge vi kjemper mot denne verdens lidelser og synd, vil det være problemer i Kirken. Akkurat som nasjoner og alle menneskelige institusjoner lider på grunn av folkets lidenskaper, sånn er det og med Kirken. Selv om den var guddommelig grunnlagt av Kristus selv, består Kirken av syndige menn og kvinner som tar med seg bagasjen til sin syndige natur. Dette helbredelsesstedet, som alle sykehus, rommer både friske og syke. Hvis vi vil telles iblant de friske, må vi holde oss unna kirkepolitikkens støy, og la hierarkene styre Legemet.

Når vi ser den falne siden av menneskenaturen innenfor kirkeveggene, må vi ikke svare som en nyhetsredaktør som leter etter alle detaljer. Vi burde heller ikke tro at å vite Kirkens indre gang vil forandre noen ting. Bedre er det å konsentrere oss om vår egen sjel og holde oss unna krangelen. La dem som har blitt kalt til Kirkens tjeneste, biskopene, gjøre sin jobb. Hvis vi setter vår lit til Gud og ber for våre biskoper, vil Helligånden lede dem i deres rolle som våre hyrder, Kirken vil holde kurs, og «dødsrikets porter skal ikke få makt over den» (Matteus 16:18).

Oversatt fra: Abbot Tryphon, Tend to Your Own Soul (Facebook 20/06/14)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar