lørdag 28. juni 2014

Fremmedgjørelse

Av Abbed Tryfon
Vårt svar til Guds kjærlighet kaster vekk all fremmedgjørelse.
Når vi føler oss fremmedgjort fra Gud er det et sikkert tegn på at vi må prøve hardere å bygge opp vår tro. Tro er en gave fra Gud som behøver vårt samarbeid og når vi føler oss tørre må vi raskt vende våre øyne mot Kristus og spørre Ham om å fylle vårt tomrom og levendegjøre vår tro. Vårt samarbeidende svar begynner når vi bestemmer oss for å tilbringe mer tid i bønn, både alene og sammen med andre. Kirkens fellesbønner gir oss kontakt med De hellige mysterier, som er føde for våre sjeler.
Å høre Guds Ord og å delta i Herrens Legeme og Blod, med et omvendt hjerte, skyver fremmedgjørelse til side og åpner døren til en fordypning av troen. Slik en hustru svarer hennes husbonds kjærlighet, svarer også vår sjel Guds kjærlighet og vår tro levendegjøres av Helligåndens makt.
En kvinne som aldri får høre fra hennes mann at han elsker henne vil føle at hennes kjærlighet for ham svekkes, mens mannen som uttrykker sin kjærlighet for sin kone vil se gjenoppbyggelsen av et forhold som begynte med kjærlighet og iver. Vår sjel, på samme måte, svarer vår uttrykkelse av gudskjærlighet og ser kjærligheten for Kristus øke og troen gjenopprettet med salig styrke, og all fremmedgjørelse kastet vekk.
Med kjærlighet i Kristus,
Abbed Tryfon

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar