lørdag 3. januar 2015

Romanias Patriark - Julen 2014

Bucharest, Herrens Fødsel


Kristus er født, lovsyng Ham.
Kristus kommer fra himmelen, møt Ham.
Kristus er på jord, vær opphøyd.

Disse ordene kaller hver og en av oss til et hellig og frelsende møte med Jesus Kristus selv, Han som i sin uendelige kjærlighet for mennesket og dets frelse selv ble menneske. Derfor er Julen, Jesu Kristi fødsel, en feiring av Guds miskunnelige menneskekjærlighet siden den evige Guds Sønn steg ned fra himmelen og ble kjød av Den hellige ånd og Jomfru Maria og ble menneske, for å gi dødelige mennesker syndenes forlatelse og evig liv. I lik grad som Han steg ned til oss, åpnet Han for oss veien til seg.

Ved sitt frelsende verk, for å forene det dødelige mennesket med den evige Gud, helbreder og renser Jesus Kristus menneskets natur fra det som er usunt og unaturlig, nemlig synd og død, som er en følge av menneskets separasjon fra Gud ved ulydighet og mangel på selvbeherskelse og omvendelse (1 Mos. 2:17 og Rom. 6:23).

Dette mysteriet av Guds Sønns nedstigning til verden og Hans fullkomne nærvær hos oss, kaller oss til å opphøye oss selv og nærme oss Ham, å ta Ham imot i våre liv, ved tro, bønn, gode gjerninger, å gi gaver og tegn på gleden i Herrens fødsel til de fattige, farløse barn og forglemte eldre, til de syke og ensomme, til de sørgende og triste, til de sultne og hjemløse, til dem som tvinges til å søke tilflukt fra krig og forfølgelse (cf. Matt. 25:31-46).

Må det hellige lyset fra feiringen av vår Herre Jesu Kristi fødsel, Nyttår og Herrens Dåp gi dere fred og god helse, glede og hjelp i deres handlinger.

Med stor respekt og broderlig omfavnelse i Kristus vår Herre,

+DANIEL
Patriark av Den rumensk-ortodokse kirke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar