lørdag 9. august 2014

Tror vi at vi er visere enn Kirken?

av Abbed Tryfon
 
I en vantroende tid kan det være vanskelig å underordne seg Kirkens lover. Når samfunnet rundt oss ser negativt på Kirkens lover og tradisjoner, kan vi lett begynne å tenke på samme måte, og ikke ta hensyn til Kristi Kirkes kanoner og bud. Hvis våre arbeidskollegaer og venner, til og med våre familiemedlemmer, synes vår følging av fastetider er ekstremt, kan vi la oss styres av gruppepress, slik barn ofte gjør. Hvis våre arbeidskollegaer kritiserer oss for at vi tar fri fra jobben for å kunne være til stede under spesielle høytidsgudstjenester, velger vi da å ikke be om fri på neste høytidsdag?
Hvis vi lar oss velge tradisjonene og sosialstrukturene til dem rundt oss, i stedet for Kirkens tradisjoner, kanoner og lover, vil vi raskt forråde vår kristne tro. Kristendommen var aldri ment å være noe lettvint, men sammenliknes med strid. Hvis vi ønsker denne verdens lettvinte behag og nytelser, vil vi til slutt tape denne striden, og dø. Hvis vi foretrekker denne verdens lover ovenfor Kirkens lover, vil vi til slutt miste det som er mest viktig og evig i sin verdi.
I tider med uro og jordiske vanskeligheter vil vi oppdage at vi ikke har bygget opp nok styrke og heltemot til å motstå ødeleggelsens vinder som tar fatt i våre liv, og vi vil tape striden. I å underordne oss kun menneskelig tradisjon og autoritet, vil vi oppdage at tyven har tatt himmelrikets skatt, og vi har blitt forlatt ved veikanten, og himmelporten har stengt seg for oss.
Hvis vi forakter Kirkens lover forakter vi også Kristus, som er Kirkens Overhode. Detter er sant fordi Kirkens lover ble gitt oss av Helligånden ved apostlene, og er derfor ikke menneskelige tradisjoner. La oss ikke tro at vi er vise lærere for våre egne sjeler, men la oss i ydmykhet rope til Gud med den forstandige røver: Kom meg i hu, o Herre, i Ditt rike!
Med kjærlighet i Kristus,
Abbed Tryfon


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar