tirsdag 12. august 2014

Kirken som sykehus eller hospice?

av Abbed Tryfon

Siden Kirken er sjelens sykehus er det viktig at vi tar i bruk alle de legemidler vi finner i Kirken. Skriftemålet er den viktige begynnelsen som får denne legeprosessen i gang. Nåden man mottar under et godt skriftemål setter nådens porter på vidt gap, og vi begynner vår indre reise mot forsoningen.

Å bli en regelmessig deltaker i Kristi Legeme og Blods hellige Mysterier gir oss den nåde nødvendig for sjelens helbredelse, og frir sjelen fra trelldommen som kommer fra syndene som har tynget oss.

Å holde strengt til en bønneregel, gitt oss av vår prest eller åndelige far, bidrar også til legeprosessen. Å lese åndelige oppløftende bøker, samt helgenberetninger, bidrar mye til den omvandlingen som kan bli vår hvis vi tar vår tro på alvor. Kirkens fasteregler er også beregnet for å hjelpe oss å bli helhetlige, og viderefører legeprosessen som begynte da vi for første gang bestemte oss for å leve et liv i Kristus.

Hvis vi ikke følger denne prøvde og åndelige praksis som er beregnet for å bidra til sjelens og kroppens helbredelse, vil vi ikke finne den legedommen som er tilgjengelig for oss. Vi vil heller behandle Kirken som om det bare var et hospice, der vi får en «quick fix» for smerten og synden som hindrer oss i å bli helhetlige. Resultatene vil være kortvarige og vil bare skjule synden og sykdommen som hersker over våre liv.

Det er opp til oss å bestemme om vi lar Kirken være et sykehus som kurerer, eller bare et hospice som dekker til smerte og synd. Valget er vårt, og det er et valg vi ikke burde utsette, så ikke tiden kommer da vi må svare foran Guds trone, og vi blir stående foran Ham med et uhelbredet hjerte.

Kjærlighet i Kristus.
Abbed Tryfon
Oversatt fra: Church or Hospice?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar