mandag 25. juli 2016

Samleie utenfor ekteskapet fører til fortapelse

Det følgende er et brev skrevet av Eldste Josef Hesykasten til et av sine åndelige barn som befant seg i et forhold utenfor ekteskapet og hadde bedt den Eldste om råd.

Mitt velsignede barn, Panagiota, jeg ber om at du har det bra. Jeg mottok brevet ditt, mitt lille barn, jeg så det du skrev med smerte i sjelen for deg. Det er ikke bra slik du har det nå. En av to ting må skje: enten må han ta deg til seg som sin kone, eller så må du forlate ham og bo alene i omvendelse. Slik ting er nå, får du ikke noe gjort; du kan ikke en gang skrifte. Hvis du ikke slutter å synde, vil du gå tapt uansett hva du gjør. Så fort dere skilles og gir opp synden, vil alt tilgis, så snart du skrifter. 
Klarer du ikke tjene nok til å leve av, mitt barn? Gå til huset til noen gode kristne; gjør hvilket som helst arbeid du kan, så lenge du flykter fra synden. Synd er separasjon fra Gud. Du vil straffes i evighet. I dette livet, derimot, vil all sorg ta slutt, uansett hvor mye en har. 
Bestem deg: hvis han gifter seg med deg, er det ikke lenger synd; det blir lovlig. Da kan du skrive til oss og vi kan ordne en bot for fortiden. Hvis du forlater ham, skriv til oss også da, så skal vi si deg hva du burde gjøre. Men nå, siden du lever i synd, kan ingenting gjøres. 
Tving deg selv, mitt barn, fordi døden kommer brått, og det hadde vært leit for din sjel å gå tapt. Vi skall feire Liturgier og Forbønnsgudstjenester slik at Herren vil hjelpe deg. 
Jeg ber for deg.
Den ydmyke Eldste Josef.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar