fredag 24. oktober 2014

Nominalisme

av f. Andrew Phillips

Til tross for eksterne problemer som sekularisme og smålig nasjonalisme, er Kirkens virkelige fiende intern. Den heter nominalisme. Dette er ånden som bestemmer at medlemskap i Kirken består av tre kirkebesøk i livet: dåp, bryllup og begravelse. Dette er ånden som bestemmer at medlemskap av Kirken består av et kvarter i kirken på Påskeaften. Dette er ånden som bestemmer at medlemskap av Kirken består av et 30minutters besøk en gang i måneden for å «høre på koret.»

Dette er ånden som bestemmer at medlemskap av Kirken består av å tilhøre de 80% som noen ganger er til stede men aldri bidrar, og ikke til de 20% som er aktive deltakere i Kirkens liv og som Kirken ikke kunne klare seg uten. Dette er også ånden som bestemmer at medlemskap av Kirken består av å leve denne verdens forbrukerlivsstil; Kirken er et supermarked, der forbrukeren har fritt valg av det de liker, dvs. bare de «hyggelige og behagelige» delene.

En slik forbrukerforvrenging av kirkelivet har følger spesielt for demografien i hvert land som har falt inn i nominalisme, også i tidligere ortodokse land. Der anses en stor familie som en byrde, eller til og med en forbannelse, av forbrukeren. De sier: Hvordan kan du «nyte» livet når du har en stor familie? Derved har verden falt inn i menneskehistoriens største holocaust: dette er abortens holocaust, historiens største folkemord og selvmord. 

1 kommentar: