torsdag 8. januar 2015

Ortodoks Theofania 2015 i Oslo

Søndag 4. januar 2015






Den første helgen i januar fullførte Metropolitt Kleopas av Sverige og Hele Skandinavia sitt andre besøk til den gresk-ortodokse Maria Bebudelsesmenigheten i Oslo etter hans innsettelse den 14. juni 2014.

Høytidsfeiringene begynte på lørdag den 3. januar med en konsert i menighetssalen med den greske mezzosopranen Nikol Konstante og den norske pianisten Øyvind Denstad. På konserten ble det fremført jule- og nyttårssanger fra Hellas, Europa og Amerika, samt tradisjonelle juleviser fra Bysants og Smyrna.

Søndag den 4. januar feiret Metropolitt Kleopas den høyprestelige Guddommelige Liturgi. Arkimandritt Silouanos Kalantzes og prestene Olav Lærseth og Christoforos Schuff deltok også i samfeiringen.

Etter Den guddommelige liturgi fremførte Metropolitten vannvielsens gudstjeneste og velsignet de troende. Det var første gang Den store vannvielsen til Kristi Dåp ble feiret i Jomfru Maria Bebudelses hellige tempel i Oslo, og av den grunn var feiringen svært rørende for menigheten.

Deretter fulgte den vanlige skjæringen av St. Basilios kaken i menighetssalen der elevene fra Den Greske Skole i Oslo sang nyttårsviser og sanger. Kakeskjæringen ble organisert med bidrag fra alle de greske stiftelsene i Oslo: Det gresk-ortodokse samfunnet i Norge, Den greske skole i Oslo, Organisasjonen for foreldre og forstandere i Norge og Organisasjonen for grekere i Norge.

Som vanlig fulgte et nyttårsmåltid med en vakker feststemning og live tradisjonell gresk musikk.

Til stedet under begivenhetene var Hennes Eksellense Katerina Loupa, Hellas’ ambassadør til Norge, ambassadens representant, ledere og styremedlemmer for de greske samfunn og organisasjoner i Oslo, samt ortodokse lærere fra Universitetet i Oslo.

Pressemelding og fotografier: Kiriaki Papadopoulou Samuelsen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar