onsdag 31. august 2016

Islam

av Abbed Tryfon


Den vestlige verden har gått inn i en periode med dekadanse og nedgang, der den har gått langt fra sine kristne røtter. EU fornekter sine medlemsstaters historiske og kulturelle kristne arv, og et sekulært verdenssyn hersker. Dette, i tillegg til masseinnvandring fra islamske land på et tidspunkt der fødselsrater blant innfødde er rekordlave, truer den vestlige sivilisasjonens selve eksistens.

De naive vil ha oss til å tro at vi lever i en opplyst tidsalder, der grenser faller og folk forenes. De overser lidelsen til Egypts koptiske kristne, hvis kirker brennes ned i rekordtall, unge koptiske kvinner kidnappes og voldtas, og prester, biskoper og enhver som kaller seg kristen utsettes for overgrep og drap. De overser den stadig voksende kristenforfølgelsen gjennom Midtøsten.

Regjeringen i Saudi Arabia bygger islamske sentre nær universiteter gjennom USA og Vest-Europa. Mens de tilsynelatende jobber for «islamske rettigheter», lokker de unge vestlige til Islam. Mens de krever at muslimer må få bønnepauser fem ganger daglig på arbeidsplasser og universitetsområder, tillater de ikke jøder og kristne å bygge synagoger og kirker i muslimske land.

Politikere over hele Vest-Europa og USA har begynt å kalle alle som sier et advarende ord for fordomsfulle islamofober, mens de fullstendig overser kristenforfølgelsen gjennom Midtøsten. Det har blitt vanlig å beskrive angrep på kristne i muslimske land som handlingene til et lite antall ekstremister, men vi hører ingen fordømmelse av den voksende diskrimineringen opplevd av kristne komme fra imamene. Hvis angrep mot kristne kun begås av en håndfull islamske ekstremister, hvorfor løfter ikke imamene sin felles røst for å ta avstand fra voldshandlingene deres trosfeller begår mot sine kristne naboer?

Kanskje det er på tide å kreve at en kirke eller synagoge bygges i hvert muslimsk land før noen ny moske kan bygges i våre byer. Hvis Saudi Arabia vil fortsette å betale for bygging a nye moskeer i USA, kanskje vi da burde kreve vår rett til å bygge kirker i Saudi Arabia.

Det er viktig å huske at Islam ikke kan skilles fra politikken. Sharia lov, som utgjør den islamske læres politiske og sosiale rammeverk, er uforenelig med demokrati. Den arabiske våren beviste dette med den islamske motviljen til å tillate koptiske kristne den friheten de fortjener til å praktisere sin tro i det åpne. Det er ikke urimelig å sammenlikne Islam med Fascismen. Husk at Afghanistan en gang var et buddhistisk land, og Tyrkia og Sudan var kristne. Islam gir ikke noe plass til religioner annet enn Islam. Det vestlige sekulære religionssynet kan ikke overleve veksten til en tro som samtidig er både en religion og en politisk ideologi. Vi som kristne kan heller ikke nekte å dele vår tro ved å være selvtilfreds. Tjeneste handler ikke om å kile ører, men å banke på sjeler så de våkner til sannheten.

Kristendommens nedgang må reverseres, og den eneste måten dette skjer på er at de som fortsatt er praktiserende kristne blir misjonærer og vitner til Jesus Kristus. Muslimske innvandrere som flytter til dette landet burde ikke foraktes eller bli bedt om å forlate landet. Men de fortjener en mulighet til å høre Jesu Kristi Evangelium.

Den muslimske forståelsen av kristendommen har blitt forvridd av falsk lære som gir seg ut for å være kristendom. Dette falske bildet av kristendommen, sammen med det dekadente klimaet som promoteres av den sekulariserte vestlige verden, har ikke noe å tilby en som følger islam. Bare et kjærlig vitne til sannheten, at vi i Kristus har en direkte forbindelse til en personlig Gud som elsker oss og tilbyr oss noe som er livsendrende og evig, har trekkekreften som vil bringe muslimer til Kristus.

Med kjærlighet i Kristus,
Abbed Tryfon

Overstatt fra: The Morning Offering: Islam

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar