tirsdag 23. september 2014

Lær dine barn å elske Gud

av Abbed Tryfon

Alle ortodokse foreldre ønsker at deres barn skal vokse opp med fast tilstedeværelse under søndagsliturgiene og forbli aktive kirkemedlemmer resten av livet. Men mange foreldre viser allikevel ikke deres barn hvor viktig det er å ha et personlig forhold til Gud. Hvis du ikke viser at Gud er viktig, vil ikke barnet ditt tenke slik heller.
 
Barn observerer sine foreldre. De ser hykleri og vet når du ikke følger Kirkens lære gjennom uken. De hører når du misbruker Herrens navn. De merker at du kun ber i helgene. De ser at du kun snakker med Gud på søndag morgen.
Å gjøre korsets tegn, tenne lys og brenne røkelse kun på søndager lærer dine barn å kompartmentalisere troen, og gjør dem forsvarsløse i en verden full av fristelser og ting som distraherer oss fra åndelige ting. Hvis du ikke viser dine barn hvor viktig bønn er, vil de være forsvarsløse i en verden som hater Kristus. Dine barn behøver å be med deg, lese Skriften med deg, lære troen av deg.
Hvis du ikke gjør ditt hjem til en huskirke, vil dine barn gå fortapt for Kristus, og ortodoksien vil ikke utleves utenfor din egen grav. Hvis de ikke ser at du lever et liv viet til Kristus, vil de vende bort fra troen, og ortodoksien vil ikke overleve i den neste generasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar