mandag 8. september 2014

Den første kirke viet til den nykanoniserte Hl. Profyrios vigslet i Kenya

Hl. Porfyrios
Den 29. august 2014 vigslet Metropolitt Makarios av Kenya den første kirke viet til den nykanoniserte Hl. Porfyrios av Kavsokalyva, med velsignelse fra Alexandria og Hele Afrikas patriark og pave, Theodoros II. Vigslingen skjedde i et uteliggende område til Nadistammen blant store berg, fjell og frodig tropisk vegetasjon, og med den berømte Viktoriasjøen i bakgrunnen.

Metropolitten og hans følge ankom tidlig om morgen, selv om han dagen før hadde hatt helseproblemer og tilbrakte noen timer i sykehuset i Kisumu der han mottok nødvendig medisinsk behandling. Seremonien begynte med prosesjon med hellige relikvier. Deretter ble kirken salvet med myrra, og så feiring a Den guddommelige liturgi. Mange prester deltok i begivenheten, ikke bare fra Nadistammen men også andre kenyanske stammer. Under slutten av Den guddommelige liturgi la Metropolitten hendene på f. Theonas Mounavis, utdannet ved patriarkatets skole «Erkebiskop Makarios III av Kypros», for å utnevne han til åndelig far.

Det burde nevnes at Metropolitten har bare i Det kenyanske metropol vigslet over 115 kirker siden han ble biskop i 1992.

Metropolitten var svært rørt, nesten sjokkert, over at kirken var stappfull inn- og utvendig, og talte om sin åndelige kjærlighet som knyttet ham til Hl. Porfyrios, som var hans skriftefar mens han var student. Han beskrev begivenheten som en velsignelse og et under fra Gud, ved helgenens forbønner. Han sto en stund og understrekte hvor viktige moderne helgener er i våre liv, og gav bevis fra sine personlige erfaringer med Hl. Porfyrios som student i England. Han va en av de moderne helgenene som forutså hans fremtidige reise innenfor Kirken, spesielt hans misjonsarbeid i Afrika. Metropolitten takket Gud for at han ble ført nær helgenen i hans vanskelige studieår. Til prestene og menigheten la han vekt på at dagens vigslingsseremoni var en velsignelse for hele området.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar