tirsdag 22. juli 2014

Ortodoks kirke bygges på Stiklestad

Den 16. juli 2014 begynte byggingen av et ortodokst kapell til ære for Hellige Kong Olav av Norge (c. 995-1030, dag: 29. juli) på Stiklestad (100km fra Trondheim) med legging av fundament, heter det i følge Departementet for Eksterne Kirkelige Forhold. Kapellet bygges på stedet der ”Norges evige konge” og skytshelgen led martyrdød i år 1030.


Grunnsteinen og et jordområde på Stiklestad Nasjonale Kultursenter ble velsignet av Erkebiskop Markus av Jegorjevsk, overhode for Moskvapatriarkatets Administrasjon for Utenlandske Institusjoner, den 28. juli 2013 – Russlands Dåp og dagen før Olav den Hellige Konges høytidsdag. I 2003 ble hovedkirken i Folldal innviet av Biskop Ilarion (Alfejev) – nå Metropolitt av Volokolamsk og overhode for Moskvapatriarkatets Departement for Eksterne Kirkelige Forhold.

F. Aleksander Volokhan, ansvarlig for Hl. Anna Menighet i Trondheim


Byggearbeidet skal gjøres ferdig innen slutten av august i år – da vi feirer tusenårs jubileum for Hellige Olavs dåp i Rouen (Frankriket). I sammenheng med denne feiringen vil en gruppe ortodokse prester feire Den guddommelige liturgi og en forbønnsgudstjeneste (moleben) den 16. oktober i det ortodokse kapellet på Stiklestad. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar